Tips om sneller een huurwoning te vinden in Den Haag

  • door

Een huurwoning in Den Haag is niet zo makkelijk om te vinden. Met de lange wachtlijstenen is het vaak een uitdaging om snel een leuk huisje te vinden. Het aanbod is gering en de vraag wordt alleen maar groter. Je kan er voor kiezen om eindeloos te reageren op woningen op het internet of hulp in te schakelen van een makelaar. Dit zal enigszins je zoektocht versnellen. Maar toch zijn er nog andere mogelijkheden, waarmee jij binnen no-time een leuk huisje hebt gevonden!

Stel realistische criteria

Huren in Den Haag is nu eenmaal lastig. Om de zoektocht makkelijker te maken, is het belangrijk dat je realistische criteria stelt. Wil je bijvoorbeeld een zo groot mogelijk huis voor een zo laag mogelijke huurprijs? Stel jezelf er dan op in dat het lang kan gaan duren voordat je zoiets gevonden hebt. In plaats daarvan zul je concessies moeten doen. Voor een lagere huurprijs zul je dus ook een kleiner huis krijgen, dat misschien niet aan al je wensen voldoet. En ook voor een groot huis, zul je er rekening mee moeten houden dat hier een flink prijskaartje aanhangt. Maak voor jezelf dus een lijstje met eisen waaraan een huis in ieder geval moet voldoen.

Locatie

Het centrum is de meest gewilde plek als het gaat om het vinden van een huurhuis. Iedereen wil natuurlijk zo dicht mogelijk bij het centrum wonen. Kijk daarom ook naar omliggende buurten die op loop en fietsafstand zijn van het centrum. Wie weet vind je daar een super leuk huisje wat perfect voldoet aan jouw eisen.

Huurwoning delen

Wat je ook nog kunt overwegen is het delen van een huurwoning. Mits je dit natuurlijk ziet zitten. Je kan bijvoorbeeld een huurwoning delen met een goede vriend of vriendin. Ook zijn er genoeg websites waarop mensen zoeken naar een huisgenoot. Dit is een goedkopere oplossing voor het vinden van een huurwoning in Den Haag.