30 november 2021

Lente is weer in het land!

2 min read

De ochtend nadert, de vogeltjes fluiten. Een heerlijk lentegevoel komt in me op. Oh, wat is het fijn om nu buiten te zijn! De zon begint te stralen. Ik maak me klaar om naar buiten te gaan. Ik open mijn kledingkast en kies hippe-zomerse kleren. Want mijn kinderen zeggen altijd: “papa, je moet meegaan met je tijd!” Met een oude herenhemd buitenkomen, zit er dus niet in.

Voel je goed met een heren hoed

Mijn outfit is volledig gematched. Ik zie eruit als een jonge, hippe vader klaar om met mijn kinderen op stap te gaan. Ik neem mijn belangrijkste en nieuwste accessoire van het rek beneden. Mijn hoed heren. Met een klein hartje laat ik dit zien aan mijn kinderen. Want als ik eerlijk ben, de waarheid komt uit de kindermond en de mijne zijn kritisch…

Papa, wat is dat?

Ik kom mijn jongste kind tegen en vraag hem wat hij van mijn outfit vind. Ik had mijn vraag nog niet afgemaakt of hij vroeg me al: “papa, wat is dat gekke ding op jouw hoofd?” Ik vertelde mijn zoon dat dit een hoed heren is. Sinds mijn haren wat uitvallen van de ouderdom, raak ik snel verbrand op mijn hoofd. Deze heren hoed beschermt mij tegen de harde stralen van de zon. Waarop ook mijn oudste zoon zei: “wauw papa, dat vind ik mooi! Ik zou graag ook zo een hoed voor heren willen. Jammer dat ik nog geen echte heer ben.

Onzeker

Als je onzeker bent voor het dragen van een hoed voor heren, denk dan aan de reactie van mijn toch wat kritische kinderen. Ze vonden het mooi, en het is goed om een verbrande hoofdhuid tegen te gaan! En trouwens… Voel jezelf goed met een hoed voor heren onder je snoet! Het heeft alleen maar voordelen! Niet twijfelen, gewoon doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *