30 november 2021

Help! Ik wil mijn slaapkamer verbouwen!

2 min read

Je bent toe aan verandering in je slaapkamer. Je merkt dat je veel dingen niet meer leuk vindt en dat je nieuwe dingen wilt aanschaffen. Je wilt je kamer leuker maken zodat je je er zelf ook beter in voelt. Hoe kun je dit doen? We delen hieronder een aantal tips hoe jij je kamer kunt ombouwen tot een sfeervolle slaapkamer waar je eigenlijk niet meer weg wilt gaan!

Verander de basis

De basis in je kamer moet goed staan en goed zijn. Slaap je niet lekker? Koop een nieuw matras of in sommige gevallen een nieuw bed. Heb je last van je nek? Dan is het tijd om te kijken naar een kussen die hierbij helpt. Ligt er op jouw stoel ook altijd een hele lading kleding? Dan is tijd voor een betere kast waar je meer uit kunt halen. Is je kamer te klein voor een grotere kast? Dan is het handig inspiratie op te doen hoe je een kleine ruimte optimaal kunt gebruiken. Je kunt hiervoor verschillende accessoires aanschaffen om je kleding kwijt te kunnen en overige spullen. Vergeet ook niet dat een grote schoonmaak van je kledingkast ook een manier is meer rust te krijgen in je slaapkamer. Je zult merken dat je waarschijnlijk meer dan de helft van je kleding niet draagt.

Zorg voor sfeer

In een slaapkamer is sfeer belangrijk. Soms voel je je niet heel blij en wil je je bed inkruipen met een goede film. Soms wil je rusten en een goed boek lezen voor het slapen gaan. Sfeer speelt hierbij een grote rol. Hoe kun je nu het beste sfeer creëren in je slaapkamer? Denk eens aan sfeerlampen van Philips Hue. Met accessoires zoals de Philips Hue bridge kun jij je kamer omtoveren naar iedere mood waar je in zit. Fel licht in de slaapkamer heb je bijna nooit nodig. Je wilt hier tot rust komen, ideeën opdoen en goed slapen.